Idėja pietums: tefteliai

Sveiki! Jei lankotės čia pirmą kartą, galbūt norite užsiprenumeruoti tinklaraščio RSS srautą ar naujienas elektroniniu paštu? Smagaus pasiskaitymo!

Idėją radau aj-receptai.blogspot.com. Aišku, kaip ir kiekvieną sykį, vis sugalvoji, ką nors naujo. Taigi teftelių interpretacija pagal mūsų šeimyną:

Maltos mėsos 600 g (naudojau liesą kiaulieną)
ryžių nevirtų 100 g
morka didesnė
svogūnas
truputį druskos, pipirų
majonezo - 2 šaukštai

Morką smulkiai sutarkuoti, svogūną supjaustyti ir viską pakepinti. Tada pravėsusias daržoves sudėti į maltą mėsą, ten pat žalius ryžius, majonezą, prieskonius ir viską suminkyti.
Iš gautos masės daryti nedidelius kukulius ir dėti į kepimo indą.

Padažas: stiklinė vandens, keturi šaukštai pomidorų padažo, pora šaukštų grietinės ir majonezo, šaukštas miltų. Viską išplakti ir supilti ant mėsos kukulių.

Kepti (200 laipsnių orkaitėje) iš pradžių 45 minutes uždengus folija, paskui dar penkiolika minučių atidengus.

Skanaus!

Panašūs įrašai:

  1. Idėja pietums: cukinijų blynai
  2. Idėja pietums: interpretacija lazanijos tema
  3. Vištienos apkepas su cukinijomis ir bulvėmis
  4. Varškėtis
  5. Idėja pietums: keptas kumpis, marinuotas meduje ir imbiere
Įrašas paskelbtas dienoraštis, dienos vaizdas, idėjos namams, receptai. Pasižymėkite nuolatinę nuorodą. Skelbkite komentarą arba palikite publikavimo pranešimą: Publikavimo pranešimo URL.

Facebook komentarai:

Komentarai: 8

  1. Laima
    Paskelbta 2010 Birželio 2 at 10:20 | Nuolatinė nuoroda

    O nereikia ryžių apvirti???

  2. Eitnė
    Paskelbta 2010 Birželio 2 at 12:47 | Nuolatinė nuoroda

    Neviriau, nes troškinasi padaže virš valandos ;) Aš neverdu ir balandėliams.

  3. Jūratė
    Paskelbta 2010 Birželio 5 at 13:51 | Nuolatinė nuoroda

    Jau gaminsiu:):)

  4. Eitnė
    Paskelbta 2010 Birželio 5 at 14:50 | Nuolatinė nuoroda

    Būtinai, ir papasakokit kaip sekėsi - o tai mano šeimynos mėgstamiausias patiekalas, o man lengviausiai padaromas :)

  5. Jūratė
    Paskelbta 2010 Birželio 6 at 19:34 | Nuolatinė nuoroda

    Sekėsi gaminti ir suvalgyti puikiai:)
    Visada malonu skaityti jūsų kulinarines tematikas. Receptai nesudėtingi, gaminti nesunku, o valgyti skanu. Viskas puikiai adaptuota mamoms:):):)

  6. Eitnė
    Paskelbta 2010 Birželio 6 at 19:56 | Nuolatinė nuoroda

    Dėkui, Jūrate, už malonų žodį ;)

  7. AkitaA
    Paskelbta 2010 Rugsėjo 7 at 18:29 | Nuolatinė nuoroda

    Labai geras receptas! Tik aš visgi apviriau ryžius, nes pabijojau, kad nespės išsitroškinti. Ir vietoj folijos tiesiog įgrūdau į stiklinį indą, kurio dangtį paskutinėms 15 min. nuėmiau. Ir gavosi puikiai. Kas ragavo - visiem patiko. :) Tikrai dėkui už receptą! ;)

    • Eitnė
      Paskelbta 2010 Rugsėjo 7 at 18:41 | Nuolatinė nuoroda

      labai džiaugiuosi, kad patiko. Sekantį sykį nevirkit - juk valandą tropškinasi ;)

Komentuokite

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas ar perduotas trečiosioms šalims. Privalomi laukai pažymėti *

*
*

Komentaruose leidžiama naudoti šias HTML žymas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting