Sveiki! Jei lankotės čia pirmą kartą, galbūt norite užsiprenumeruoti tinklaraščio RSS srautą ar naujienas elektroniniu paštu? Smagaus pasiskaitymo!
Idėją radau aj-receptai.blogspot.com. Aišku, kaip ir kiekvieną sykį, vis sugalvoji, ką nors naujo. Taigi teftelių interpretacija pagal mūsų šeimyną:
Maltos mėsos 600 g (naudojau liesą kiaulieną)
ryžių nevirtų 100 g
morka didesnė
svogūnas
truputį druskos, pipirų
majonezo - 2 šaukštai
Morką smulkiai sutarkuoti, svogūną supjaustyti ir viską pakepinti. Tada pravėsusias daržoves sudėti į maltą mėsą, ten pat žalius ryžius, majonezą, prieskonius ir viską suminkyti.
Iš gautos masės daryti nedidelius kukulius ir dėti į kepimo indą.
Padažas: stiklinė vandens, keturi šaukštai pomidorų padažo, pora šaukštų grietinės ir majonezo, šaukštas miltų. Viską išplakti ir supilti ant mėsos kukulių.
Kepti (200 laipsnių orkaitėje) iš pradžių 45 minutes uždengus folija, paskui dar penkiolika minučių atidengus.
Skanaus!
Panašūs įrašai:
Komentarai: 8
O nereikia ryžių apvirti???
Neviriau, nes troškinasi padaže virš valandos ;) Aš neverdu ir balandėliams.
Jau gaminsiu:):)
Būtinai, ir papasakokit kaip sekėsi - o tai mano šeimynos mėgstamiausias patiekalas, o man lengviausiai padaromas :)
Sekėsi gaminti ir suvalgyti puikiai:)
Visada malonu skaityti jūsų kulinarines tematikas. Receptai nesudėtingi, gaminti nesunku, o valgyti skanu. Viskas puikiai adaptuota mamoms:):):)
Dėkui, Jūrate, už malonų žodį ;)
Labai geras receptas! Tik aš visgi apviriau ryžius, nes pabijojau, kad nespės išsitroškinti. Ir vietoj folijos tiesiog įgrūdau į stiklinį indą, kurio dangtį paskutinėms 15 min. nuėmiau. Ir gavosi puikiai. Kas ragavo - visiem patiko. :) Tikrai dėkui už receptą! ;)
labai džiaugiuosi, kad patiko. Sekantį sykį nevirkit - juk valandą tropškinasi ;)