Tikriausiai, nėra labiau rudeninių gėlių, kaip astros. Ir dar jurginai. Dabar visa tėvukų sodyba jais iš tolo plieskia - raudonais, geltonais, baltais....
Šiandien grįžom iš bulviakasio, tai visokių daržovių parsivežėm. Įspūdingiausias - moliūgas. Ant jo padėta stambiausia slyva, kokią tik radau - dydžiui įsivaizduoti:
Moliūgų uogienė:
3 kg moliūgo - išvalyto nuo sėklų ir nulupto;
4 apelsinai
6 citrinos
2 kg cukraus
keli gvazdikėliai
stiklinė vandens
Moliūgą supjaustome kubeliais, apelsinus ir citrinas - griežinėliais. Tada viską suberiame į puodą. Užpilame cukrumi ir vandeniu. Jei norite - galite leisti truputį pastovėti, kol išsiskirs sultys. Verdame 30 minučių. Supilstome į stiklainius ir skanaus.
Va toks trumpas sekmadieninis įrašas. Puikios savaitės.
Ruduo. Moliūgas. Moliūgų uogienė
Sveiki! Jei lankotės čia pirmą kartą, galbūt norite užsiprenumeruoti tinklaraščio RSS srautą ar naujienas elektroniniu paštu? Smagaus pasiskaitymo!
Tikriausiai, nėra labiau rudeninių gėlių, kaip astros. Ir dar jurginai. Dabar visa tėvukų sodyba jais iš tolo plieskia - raudonais, geltonais, baltais....
Šiandien grįžom iš bulviakasio, tai visokių daržovių parsivežėm. Įspūdingiausias - moliūgas. Ant jo padėta stambiausia slyva, kokią tik radau - dydžiui įsivaizduoti:
Moliūgų uogienė:
3 kg moliūgo - išvalyto nuo sėklų ir nulupto; 4 apelsinai 6 citrinos 2 kg cukraus keli gvazdikėliai stiklinė vandensMoliūgą supjaustome kubeliais, apelsinus ir citrinas - griežinėliais. Tada viską suberiame į puodą. Užpilame cukrumi ir vandeniu. Jei norite - galite leisti truputį pastovėti, kol išsiskirs sultys. Verdame 30 minučių. Supilstome į stiklainius ir skanaus.
Va toks trumpas sekmadieninis įrašas. Puikios savaitės.
Panašūs įrašai: