prémaman

sukurta būsimai mamai, kūdikiui ir vaikui…

Idėja pietums: kibinai

Sveiki sugrįžę! Linkime smagaus pasiskaitymo ir geros dienos!
Būtinai apsidairykite konkursų puslapyje, galbūt rasite tokį, kuriame norėtumėte sudalyvauti ir laimėti malonių smulkmenų.

Vasara vis dažniau išveja nuo puodų į lauką, kartais sėdim parke ir pražiopsom pietus. Taigi, pradėjau ieškot, ko nors įdomesnio savo šeimynai - kad ir į lauką išsinešt būtų, ir valgyt patogu. Užtikau Dariaus Kairaičio blogą. Taigi, kibinų receptas pagal jį. Ten yra labai šauni instrukcija bei istorija. Tik pakeičiau kai kuriuos ingridientus - mes nenaudojam margarino - tai dėjau sviestą, vietoj sprandinės - nugarinės išpjovą, o Vegetos apskritai nevalgom - tai jos ir nedėjau. Taigi truputį modifikuotas receptas:

Tešla:
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
200 g sviesto
2 kiaušinių
100 g  grietinės (kokio ji riebumo nepasakysiu, nes parsivežėm iš močiutės)
žiupsnelio druskos

Įdarui reikia:
0,5 kg kiaulienos išpjovos (mano šeimyna nemėgsta riebiai, o čia ir taip užtenka riebalų)
2 nedidelių svogūnų
Šaukšto sviesto
maltų juodųjų pipirų
šlakelio šalto virinto vandens

Iš šito kiekio išeina 15 kibinų. Mažoji dukrelė klausė: “O kibinai - tai kepti kleckučiai?”

Skanaus!

Pasižymėkite:

Panašūs straipsniai:

  1. Idėja pietums: interpretacija lazanijos tema
  2. Idėja pietums: Pyragas su vištiena
  3. Gimtadienio pyragas ir dar šis tas
  4. Pirmadienio saldumas
  5. Duoklė antaniniams obuoliams arba obuolių pyragas


Apie autorių

Eitnė

Komentarai

Atsakyti