Indukcinė, keraminė ar dujinė kaitlentė? Kaip pasirinkti tinkamą lentą?

Viryklės pasirinkimas yra vienas iš svarbiausių sprendimų organizuojant virtuvę. Tinkamai parinkta kaitlentė turėtų ne tik atitikti kambario estetiką, bet ir visų pirma derėti su namų ūkio virtuvės įpročiais bei atitikti jų saugos ir patogumo reikalavimus. Tai yra vienas iš dažniausiai naudojamų prietaisų virtuvėje, todėl taip pat svarbu kaitlentės patvarumas ir energijos vartojimo efektyvumas. Kuri viryklė – indukcinė, dujinė, elektrinė ar keraminė – yra geriausia?

Šildymo plokščių tipai

Kalbant apie įmontuotas kaitlentes, kurias galima įsigyti parduotuvėse arba orkaitės stulpelyje, jis išsiskiria:

  • Elektrinės kaitlentės, kitaip vadinamas ketaus, kurio kaitinimo zonos kyšo virš plokštės paviršiaus. Technologija yra gana sena, tačiau tokios plokštės yra gana pigios. Tačiau jie sunaudoja daug energijos.
  • Dujinės kaitlentės, su dujiniais kaitinimo elementais, išsikišusiais virš kaitlentės paviršiaus.
  • Indukcinės kaitlentės, remiantis šiuolaikinėmis technologijomis.
  • Keraminės plokštės, su šildytuvais, paslėptais po kaitlentės paviršiumi.
  • Indukcinės dujinės kaitlentės.

Iš pradžių verta išsklaidyti abejonę – visos kaitlentės, išskyrus dujines, yra elektrinės, tačiau kai kalbate apie elektrines kaitlentes, turite omenyje tas tradicines kaitlentes su spiraliniais šildytuvais, padengtais ketu. O šiuolaikinės elektrinės viryklės yra keraminės arba indukcinės kaitlentės. Juos taip pat dažniausiai renkasi klientai, šalia dujinių viryklių.

Atraskite platų „Bosch“ viryklių pasirinkimą: https://www.bosch-home.pl/produkty/gotowanie-i-pieczenie/plyty-grzewcze

Indukcinės kaitlentės

Indukcinė kaitlentė yra vienos rūšies elektrinė viryklė, tačiau ji turi gana pažangias technologijas šilumai generuoti. Tai nėra pagrįsta vien srove. Šilumą generuoja elektromagnetinės indukcijos reiškinys, o tai reiškia, kad besikeičiantis elektromagnetinis laukas sukelia energijos mainus tarp ritinių ir indų, todėl indo dugne susidaro sūkurinės srovės, kurios jį sušildo ir maisto viduje. Dėl to keptuvė ir maistas sušyla, o indukcinė kaitlentė yra tik tokia šilta, kiek ji vėl gavo šilumą iš keptuvės. Likusi kaitlentės dalis, nesiliečianti su indais, yra šalta. Indukcinės kaitlentės yra įmontuotos kaitlentės, jų negalima nusipirkti integruotų į orkaitę.

Keraminės plokštės

Keraminė kaitlentė taip pat maitinama elektratačiau, skirtingai nei tradicinė ketaus plokštė, nėra išsikišusių degiklių. Viryklė yra plokščia ir padalinta į šildymo zonas. Elektrinės ritės arba halogeninės lempos yra pastatytos po lygiu keraminiu paviršiumi šilumai generuoti. Viryklė visiškai įkaista. Keraminė viryklė yra su keturiomis ar daugiau virimo zonomis.

Dujinės kaitlentės

Dujinė viryklė yra gerai žinoma kaitlentė su tradiciniais dujiniais degikliais nuo senų laikų. Šiuo metu siūlomas variantas su degikliais ir liepsna, bet ir dujinės kaitlentės be liepsnos. Tinkleliai, palaikantys indus per liepsną, gali būti vienos arba dviejų dalių arba atskiri kiekvienam degikliui. Standartinėje dujinėje kaitlentėje yra keturi degikliai, kurių dydis svyruoja nuo mažų iki dviejų standartinių iki vieno didelio. Jis pats pagamintas iš nerūdijančio plieno arba keraminio stiklo. Šiandien lentos būna įvairių spalvų ir net raštų. Dujų sistema taip pat tampa saugesnė, nes daugelyje plokščių yra apsauginis įtaisas, kuris automatiškai nutraukia dujas, jei liepsna užgęsta netyčia.

Atskirų plokščių tipų privalumai ir trūkumai

Nebrangiai eksploatuojama dujinė kaitlentė, kurią galima įsigyti už gerą kainą. Jo pranašumas taip pat yra galimybė greitai sureguliuoti temperatūrą per rankenėlę, nustatančią liepsnos galią. Tačiau jis turi daugybę trūkumų, pavyzdžiui, sunku valyti, nes nešvarumai kaupiasi šalia degiklių esančiuose kampuose. Taip pat yra dujų nutekėjimo arba sudeginimo dėl atviros ugnies pavojus. Dujinė kaitlentė kaista lėčiau, todėl pailgėja kepimo laikas. Taip pat lengva deginti vazonus ant ugnies.

Keraminė kaitlentė yra brangesnė nei dujinė, tačiau paprastai kainuoja mažiau nei indukcinė kaitlentė. Ant jo galite greitai paruošti maistą, jį taip pat lengva išlaikyti švarų, nes jis yra plokščias, be kampų. Ugnies trūkumas sumažina vazonų deginimo riziką. Keraminės kaitlentės taip pat turi daug papildomų funkcijų, tokių kaip laikmatis, vaiko užraktas, kepimo jutiklis. Kalbant apie trūkumus, reikia pažymėti, kad nutrūkus elektros tiekimui, virti negalima, o visos plokštės įkaitinimas padidina nudegimų riziką ir užtrunka gana ilgai (be to, jis taip pat lėtai atvėsta). Prietaiso veikimas taip pat nėra pigiausias.

Indukcinė kaitlentė turi daugybę keraminės kaitlentės privalumų – ji taip pat greitai įkaista, yra saugi naudoti ir lengvai valoma. Jis yra efektyvus ir patogus, o jo naudojimas kainuoja maždaug tiek, kiek dujinė viryklė. Tai yra svarbus faktas – palyginus keraminę ir indukcinę kaitlentę, pastaroji sunaudoja mažiau elektros energijos ir yra šildoma tik tam tikrame lauke, o ne visame paviršiuje. Dėl šios priežasties keraminė kaitlentė įkaista ilgiau nei indukcinė kaitlentė. Indukcinės kaitlentės šiuo metu yra moderniausias sprendimas rinkoje, ir tai siejama su gana aukšta kaina – tai yra pagrindinis ar net vienintelis tokio tipo kaitlentės trūkumas. Be to, tam reikia naudoti specialius indus pritaikytus indus.

Viryklė su integruotu ištraukėju – modernumas virtuvėje

Buitinių prietaisų gamintojai nenusileidžia ant laurų ir bando toliau modernizuoti savo gaminius. Taip buvo sukurta indukcinė kaitlentė su integruotu ištraukikliu. Jis naudoja pažangiausią kaitlentės šildymo technologiją, t. Y. Indukciją, ir sujungia ją su viryklės ištraukėju, kad būtų geriau. Viryklėje su integruotu ištraukikliu yra daugybė funkcijų, kurios yra naudingos ruošiant maistą, pavyzdžiui:

  • „DirectSelect“ pasirinkite tam tikrą lauką, galią ir funkciją.
  • „Combi Zone“, t. Y. Galimybė sujungti du laukus į vieną.
  • „PerfectFry“ kepimo jutiklis.
  • Funkcija „Perkelti režimą“, leidžianti automatiškai nustatyti kaitinimo lygį priekinėje srityje, o maistas – užpakalinėje dalyje, tiesiog perkeliant puodą.
  • Papildoma šildymo galia su „PowerBoost“.
  • Virtuvės ant viryklės buvimo pripažinimas.
  • 17 šilumos nustatymų.

Žiūrėti daugiau: https://www.bosch-home.pl/lista-produktow/gotowanie-i-pieczenie/plyty-grzewcze/plyty-indukcyjne-zintegrowane-z-wyciagiem

Kokią kaitlentę pasirinkti?

Renkantis tam tikrą kaitlentę, pirmiausia reikia ją pritaikyti virtuvėje, atsižvelgiant į dydį, formą ir maisto ruošimo nuostatas, atsižvelgiant į degiklių skaičių ir išdėstymą. Žmonėms, kurie gamina daug maisto arba turi daug šeimų, rekomenduojame plokštes, kuriose yra bent keturi degikliai, pageidautina penki ar šeši, ir su kombinuotomis zonomis, kurios suteikia papildomus kaitinimo žiedus plokštelės centre.

Jei ieškote efektyviausios kaitlentės, t. Y. Greičiausio kaitinimo, tuomet turite pasirinkti indukcinę kaitlentę. Pusę litro vandens jis užvirina maždaug per minutę, o keraminė kaitlentė – per tris minutes, o ketaus, elektrinis ar dujinis – per keturias minutes.

Indukcinė kaitlentė taip pat laimi saugos reitinge, nes neturi atviros ugnies ir dažnai siūlo vaiko užrakto funkciją. Keraminė plokštė šiuo požiūriu yra panaši, tačiau jos trūkumas yra tas, kad visas paviršius įkaista.

Indukcinė kaitlentė taip pat yra pigiausia eksploatuoti, po jos – keraminė, po to – dujinė. Brangiausia naudoti elektrinę ketaus plokštę. Indukcines ir keramines kaitlentes lengva valyti – jas galima nepalyginti lengviau nei dujines.

Todėl indukcinė kaitlentė turi daugiausiai privalumų iš visų kaitlentių ir, jei tai leidžia biudžetas, ją tikrai verta pirkti.

Partnerio medžiaga.

Please rate this

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *